Громадські обговорення Звіту з оцінки впливу на довкілля ТОВ «БЗК» 31.01.2019 року

Околиці Вільногірська Дніпропетровської області з космосу
28.01.2019
Антигромадські вчинки працівниць Вільнянської адміністрації
13.02.2019
31.01.2019 року у Нововасилівському сільському будинку народної творчості та дозвілля відбулися громадські обговорення Звіту з оцінки впливу на довкілля ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат».
Людей з’їхалось не мало, адже питання давно стало болючим для багатьох. Прикро констатувати, але значна частина людей у тому числі й жителів Вільнянська продались за 150 грн. та стаканчик кави. Їх привезли псевдоінвестори ще за годину до початку «шоу». Активну участь у процедурі вказані особи не приймали – сиділи мовчки з плакатами «За кар’єр», але для запорізьких продажних телеканалів того виявилось досить. Сюжети вийшли як завжди: вотінцев – спаситель Павлівської громади, а всі хто проти – дурні.
Тепер по суті: мета процедури громадських обговорень – розгляд основних розділів звіту, що стосуються екологічних ризиків та наслідків від планованої діяльності, а також саме обговорення у форматі питання-відповіді. На жаль, замість розгляду розділів власного Звіту, інвестор обмежився демонстрацією присутнім фотографій діючого каолінового виробництва у м. Гіршау, Німеччина. Відповідей на конкретні запитання та зауваження щодо невідповідностей у Звіті ні сам пан вотінцев ні його куплені Дніпропетровські «експерти» громаді також надати не змогли. Але то тільки громаді не надали, бо представник Мінприроди – Лобода Андрій Олександрович у кінці шоу об’явив, що було поставлено 19 запитань стосовно Звіту і на всі інвестор надав відповідь!!? Мабуть на вушко пан вотінцев, який сидів поруч, усе ж таки йому відповідав. Або…
Втім, не зважаючи на всі потуги псевдо добродіїв приховати недоліки опублікованого звіту, реакція залу була красномовною: громада не вірить у казки про безпечність та продовжує боротьбу за своє майбутнє. Сподіваємось, що фахівці з Мінприроди уважно проаналізують усі виявлені недоліки та приймуть чесне рішення.
Пропонуємо переглянути відео та переконатись у наведеному вище.