Околиці Вільногірська Дніпропетровської області з космосу

Депутати Павлівської ОТГ разом з представниками ГО «Вольтерра» завітали до Павлівської сільської ради для ознайомлення з матеріалами сесій
27.01.2019
Громадські обговорення Звіту з оцінки впливу на довкілля ТОВ «БЗК» 31.01.2019 року
01.02.2019
Ось як виглядають околиці Вільногірська Дніпропетровської області з космосу. Все це наслідки збагачення титано-цирконієвих руд за півстоліття. Ми відвідали це містечко, поспілкувались з місцевими жителями та переконались, що жодних плюсів у сусідстві з відкритим видобутком та мокрим збагаченням сировини не має. У тому числі й соціально-економічних.
Екологічні проблеми тут очевидні та подібні до всіх відкритих кар’єрів та фабрик з мокрим збагачення, а саме: знищення значних площ земель; виснаження водоносних горизонтів; зміна гідрологічного режиму та забруднення поверхневих водних об’єктів; підвищений радіаційний фон, забруднення атмосферного повітря.
Кожен з Вас може відкрити гул-карту та пересвідчитись у масштабах екологічної катастрофи, яку детально видно навіть з космосу. Задумайтесь чи бажаєте ви через пару десятиліть бачити на карті подібну картину з м. Вільнянськ у «головній ролі».
Посилання на петицію: https://petition.kmu.gov.ua/kmu/Petition/View/2039