Антигромадські вчинки працівниць Вільнянської адміністрації

Громадські обговорення Звіту з оцінки впливу на довкілля ТОВ «БЗК» 31.01.2019 року
01.02.2019
«ОВД» по БеЗеКівськи: нікчемний звіт і шоу на трієчку…
18.02.2019
Іноді спосіб життя та антигромадські вчинки окремих жителів викликають подив, злість та відразу. Відчуття посилюються, якщо суб’єктами злодіянь виявляються чиновники. Для подій викладених нижче, характерні всі перераховані стани, особливо зважаючи на те, що ми живемо у 21 сторіччі та претендуємо на вступ до «європейської родини». Але Європа нам не світить, якщо сьогодні окремі місцеві держслужбовці дозволяють собі безкарно зневажати людей.
Мова про Зіменко Євгенію Миколаївну та Зіменко Олену Володимирівну. Матір та дочка на протязі тривалого часу працюють в Вільнянській районній державній адміністрації на посадах: головного спеціаліста організаційного відділу апарату та начальника юридичного відділу апарату відповідно. Щоправда нещодавно стало відомо, що Олена Володимирівна написала заяву на звільнення, але від відповідальності перед суспільством це її не врятує. Так от, проживають вказані особи по вулиці Запорізькій, 30 та на протязі кількох років роблять нестерпним життя своїх сусідів.
Так, до громадської організації «ВОЛЬТЕРРА» надійшло звернення від Ємець Івана, що проживає по вулиці нижче Запорізької з проханням допомогти вирішити багаторічну проблему. До звернення додано зібрані підписи сусідів.
Ми здійснили кілька виїздів на місце, у тому числі з представниками виконавчого комітету міськради та правоохоронних органів і переконались у всьому на свої очі: труба діаметром 100 мм від оселі через увесь город виведена прямо у дренажно-ливневий колектор. Візуально, та судячи зі смороду зрозуміло, що це далеко не дощова вода, а побутові стоки, які по жолобу переміщуються до дороги, а далі прямують паралельно оселям по вул. Преображенській. На наше питання: як же ви тут живете? Пан Іван відповів: «зимою ще терпимо, а от влітку… можете уявити». Всі щиро поспівчували, проте цього недостатньо.
Дискомфорт від проживання з такими сусідами – це одне, але ж проблема значно глибша! Справа у тому, що сучасні господарсько-побутові стоки – це не лише вода та фекалії. За рахунок використання мийних засобів та хімічних реагентів, вони вміщують кілька десятків небезпечних речовин на кшталт поверхнево-активних речовин, фосфатів, хлоридів, нафтопродуктів. По дренажному жолобу все це «добро» потрапляє у балку, що відкривається у долину р. Вільнянка, а саме до каскаду водойм. А тепер задумайтесь над тим, що у цих водоймах купаються діти, ловлять та споживають рибу мешканці, напувається худоба, поливаються городи, тощо. І ніхто не знає, ба навіть не вірить, що таке можливо.
Сподіваємось, що цей короткий матеріал змусить задуматись родину Зіменко та інших мешканців, які практикують подібне. Змусить поважати людей, які проживають поруч. Хоча зі слів пана Івана це малоймовірно, зокрема й через відчуття безкарності у вказаних осіб.
На чергових зборах учасниками нашої громадської організації прийнято рішення звернутися до правоохоронних органів з вказаного питання, а також до Державної екологічної інспекції у Запорізькій області на предмет порушення природоохоронного законодавства у частині забруднення поверхневих водойм та ґрунтів.
Даний матеріал був готовий ще до нового року, але публікується лише зараз – після офіційного звільнення Олени Володимирівни з Вільнянської РДА, з метою уникнення спекуляцій на тему причин звільнення або помсти за зраду громади у каоліновому питанні… Втім не так важливо, що подумають прихильники, головне – щоб у родини Зіменко разом з почуттям сорому з’явилася ще й зливна яма. А то виходить що на громаду їм на…ть і у переносному значенні і у прямому.