Головна наукова юридична установа України підтвердила незаконність Висновку з оцінку впливу на довкілля отриманого БЗК для розробки кар’єру

Звіт: «Літогеохімічні дослідження 30 зразків каоліну та вмісних порід Біляївського родовища первинних каолінів»
07.07.2021
ТУТ ЧЕКАЮТЬ ПУТІНА?!!!
17.07.2022
На замовлення громадськості, яка вже більше 5 років відстоює своє право жити в безпечному середовищі. Радою науково-правових експертиз Інституту держави та права ім. В.М. Корецького НАН України проведено науково-правову експертизу щодо застосування окремих положень законодавства у сфері оцінки впливу на довкілля.
 
За результати експертизи встановлено, що Висновок з оцінки впливу на довкілля, що Мінприроди видало Біляївському збагачувальному комбінату ще у 2019 році – видано з порушенням вимог законодавства у сфері оцінки впливу на довкілля, що є підставою для його скасування в судовому порядку та не може бути використаний для отримання інших документів дозвільного характеру для проведення планованої діяльності.
 
Цікаво, що саме цей Висновок з ОВД став підставою для отримання останнім дозволів на будівництво, в результаті якого зараз БЗК знищує особливо цінні землі.