Розпорядження голови Запорізької ОДА №369 від 20.07.2017 року

БІЛОСНІЖНЕ ДИВО… У ЛЕГЕНЯХ І НА ГОРОДАХ…
31.07.2017
ШОК! Ситуація із Любимівським кар’єром! Всі порушення доведені, а підприємство все одно захищають від … населення!
07.08.2017
Хто лобіює інтереси Біляївського збагачувального комбінату на території Вільнянського району?
Це важливе і болюче питання для кожного мешканця нашої громади.
Відповідь на це питання, на думку мешканців Вільнянського району і міста, міститься у розпорядженні голови Запорізької обласної адміністрації Бриля К.І. №369 від 20.07.2017 року з додатками.
Згідно вищевказаного розпорядження, за зверненням ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат» призначено робочу комісію з ведучих працівників Запорізької ОДА, на чолі з керівником апарату Бойко З.М.
На відео, розміщеному «8 каналом» від 26.07.2017 року, вбачається факт тиску з боку Запорізької ОДА на голову Вільнянської районної державної адміністрації Руденка О.А. З метою його примусу до підпису розпорядження про затвердження детального плану проекту території для розміщення кар’єру із збагачення і переробки каоліну, проти якого ПОВСТАЛА ВСЯ ГРОМАДА Вільнянського району.
На звернення представників Вільнянської громади голова Запорізької ОДА не призначав робочих комісій, хоча був обізнаний про масові протести і зібрані понад 4000 підписів ПРОТИ розміщення кар’єру. Обмежився обласний очільник лише формальними відписками і жодним чином, не зважив на думку людей. Дані дії повністю протирічать словам Бриля К.І. На публічній зустрічі у с.Нововасилівка Вільнянського району, де останній заявив про те, що негативна позиція по розміщенню кар’єру буде обов’язково врахована, думка громади буде вирішальною у цьому питанні і у всякому випадку чиновник підтримає мешканців Вільнянського району.
На час зазначеного виступу, соціальна напруга з цього питання дещо стихла.
Однак ухвалене розпорядження №369 від 20.07.2017 року і риторика його посланців до голови Вільнянської РДА, сколихнула суспільство району і міста з новою силою.
За даних обставин стає зрозумілім, хто попри позицію місцевих жителів, лобіює інтереси Біляївського збагачувального комбінату і тим самим СТВОРЮЄ СОЦІАЛЬНУ НАПРУГУ на території Вільнянського району, ПРОДАЄ інтереси громад за ілюзорні інвестиції.
Але ж спокій і здоров’я вище за будь-які гроші!
Негоже владі паплюжити думку простих громадян Вільнянщини!