ШОК! Ситуація із Любимівським кар’єром! Всі порушення доведені, а підприємство все одно захищають від … населення!

Розпорядження голови Запорізької ОДА №369 від 20.07.2017 року
01.08.2017
Той самий Олександр Вотінцев ( ТОВ “Біляївський збагачувальний комбінат” )…
11.08.2017

Джерело  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1949691801968791&id=100007839701156

Така цікава виходить ситуація із Любимівським кар’єром.

Оскільки мешканці Чаплів, Старих Чаплів та Придніпровська прагнуть реальної допомоги у питанні щодо приведення у відповідність українському законодавству роботи ТОВ «Любимівський кар’єр», ми постійно звертаємось до громадських організацій, посадових осіб та політиків за відповідною допомогою. І дяка вищій силі та людям, нам допомагає багато хто.
Цим постом я хочу подякувати ГО «Платформа Громадський контроль», політичній партії ДемАльянс та особисто

Artem Romanyukov

.

Згідно наших скарг, були зроблені запити Народних депутатів Мустафи Найєма та Вікторії Пташник до Держгеонадр України та Міністерства екології та природних ресурсів.
Звісно, ми і самі постійно робимо відповідні запити, але нам відповідають не так охоче, відписуючись, чи не відповідають зовсім.
Резюмуючи відповіді, що надійшли нам від різних інстанцій та Народним депутатам, ситуація виглядає так:
1. В кінці 2016 року Державною екологічною інспекцією у Дніпропетровській області здійснювалась планова перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ «Любимівський кар’єр». За результатами перевірки підприємству надані приписи на усунення виявлених порушень природоохоронного законодавства, відповідальні посадові особи були притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу. ТОВ «Любимівський кар’єр пред’явлено претензії про відшкодування збитків, заподіяних державі в наслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря та самовільного використання водних ресурсів (лист міністерства екології та природних ресурсів)
2. Головним управлінням Держспоживслужби в результаті позапланового заходу державного нагляду (контролю) відносно ТОВ «Любимівський кар‘єр» зафіксовані перевищення допустимих нор шуму у нічний час при роботі дробильного устаткування, відсутнє розпланування озеленення санітарно-захисної зони підприємства. (лист Держспоживслужби).
3. Станом на 10.07.2017 року підприємство подало запит на продовження спецдозволу на користування надрами, але їм було відмовлено, оскільки географічні координати кутових точок не відповідають контуру підрахунку запасів (лист Держгеонадр).
4. Дія дозволу МОЖЕ бути зупинена при відповідному поданні органу місцевого самоврядування у разі виникнення внаслідок проведення робіт, пов’язаних з використанням надр, безпосередньої загрози життю та здоров’ю населення (лист Держгеонадр).
І це тільки те, що вдалося зафіксувати офіційно! Коли перевірки проводяться із попередженням у 10 денний строк, включаються усі поливи та працюють на холостій ході.
ОМС ми передамо всі офіційні листи. Які ще підтвердження загрози життю та здоров’ю населення потрібні? Всі порушення доведені відповідними контролюючими інстанціями!
Чи це все-таки лобіювання інтересів конкретного бізнесу, та ігнорування бід населення у Дніпропетровській області?