Чекали лиха від Бриля… а поруч грілася змія!

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!
09.08.2018
Збори громади!
15.08.2018
Наче кип’ятком обдало жителів Вільнянського району від новини понеділка: Степаненко підписала детальний план ТОВ «БЗК»! Так, саме той детальний план, який не відповідав вимогам чинного природоохоронного законодавства, інтересам громади та подекуди навіть суперечив здоровому глузду. Той детальний план по якому відбулися мітинги, громадські слухання і створювалась погоджувальна комісія в результаті роботи якої було констатовано десятки неврахованих питань. Той детальний план не затвердження якого стало причиною звільнення голови РДА – Олександра Руденка. Той детальний план який вважали нікчемним та небезпечним всі, окрім губернатора та кількох чиновників з області. На жаль всі помилялися, бо окрім вказаних явно зацікавлених осіб було ще кілька прихованих у складі держслужбовців Вільнянської РДА на чолі з виконуючою обов’язки голови. Стосовно виконання обов’язків – тут на п’ятірку, та нажаль не в інтересах громади, а для «добродіїв-інвесторів». Схема проста: два дзвінка з області, зустріч з інвесторами, двісті грамів для хоробрості на робочому місці і справу зроблено: Оксана –молодець! З недоліків – хіба що прокльони місцевих жителів замість звичного похмілля, але то таке…
Будемо відверті: після останніх подій ми чекали, що губернатор «направить» до адміністрації свого «ручного» голову, який швиденько затвердить всю документацію для ТОВ «БЗК». Але такого удару у спину не міг передбачити ніхто. Оксано, за що ви бажаєте смерті тисячам місцевих жителів? Ви ж сама тут живете. Ви були свідком усіх подій та чудово знаєте про ймовірні ризики від видобутку та збагачення каолінів. Вам відомо, що громада не хоче кар’єру та фабрики, не хоче бути сировинним придатком для Європи, не хоче екологічної катастрофи. Опускаючи соціальну складову бо очевидно, що думка громади для Вас ніщо, поясніть на якій підставі Ви затвердили документацію з недоліками та неповним пакетом. Запросіть свого юриста та інших і разом ознайомтесь хоча б з Законом України «Про оцінку впливу на довкілля». Ви дізнаєтесь, що підприємство якому ви ввімкнули «зелене світло» становить особливу екологічну небезпеку з тяжкими наслідками для навколишнього середовища, а також про те, що до затвердження планованої діяльності необхідно пройти процедуру з оцінки впливу на довкілля та отримати позитивний висновок. До речі таку процедуру ТОВ «БЗК» розпочато і зараз жителі надають свої зауваження та пропозиції до повідомлення про плановану діяльність. Серед них – жодного з проханням підписати детальний план.
У якості висновку повідомляємо, що вашу «нетерплячку» жителі кваліфікували як злочин проти громади. Ви та Ваші нові (чи старі) друзі з ТОВ «БЗК» отримаєте адекватну відповідь на свої діяння.