РЕЗОЛЮЦІЯ від 17 серпня 2018 року

ВАЖЛИВО
21.08.2018
РЕЗОЛЮЦІЯ громадських зборів від 23.08.2018 року
31.08.2018

РЕЗОЛЮЦІЯ

Ця Резолюція прийнята 17 серпня 2018 року на зборах громади – мирній акції протесту проти розміщення на території Вільнянського району Запорізької області ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат» кар’єру із збагачення і переробки каоліну з комплексом будівель та споруд на території Павлівської сільської ради Вільнянського району Запорізької області за межами населених пунктів.
1. Вимагаємо від Президента України та голови Запорізької обласної адміністрації у межах компетенції і прав, передбачених ст.43 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», скасувати незаконне розпорядження виконуючої обов’язки голови Вільнянської районної державної адміністрації Запорізької області Степаненко Оксани Миколаївни №377 від 10.08.2018 року «Про затвердження детального плану території для розміщення ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат» кар’єру із збагачення і переробки каоліну з комплексом будівель та споруд на території Павлівської сільської ради Вільнянського району Запорізької області за межами населених пунктів», яке суперечить Конституції України, Законам України, актам Кабінету Міністрів України, інтересам територіальних громад і окремих громадян.
2. Ініціюємо перед Вільнянською районною радою Запорізької області скликання позачергової сесії на розгляд якої, у відповідності до вимог ст.43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» поставити питання про недовіру виконуючій обов’язки Вільнянської районної ради Запорізької області Степаненко Оксані Миколаївні, як такій, яка порушує Конституцію України, Закони України, акти Кабінету Міністрів України та порушує законні права і інтереси територіальних громад і окремих громадян.
3. У зв’язку з діяльністю, яка порушує законні права і інтереси територіальних громад і окремих громадян ініціювати розірвання договірних відносин по оренді приміщення Вільнянською районною державною адміністрацією Запорізької області, яке належить органу місцевого самоврядування – представницькому органу громадян Вільнянського району і міста Вільнянськ – Вільнянській районній раді.
4. Ініціюємо перед Вільнянською районною радою Запорізької області розгляд питання про скасування попереднього рішення Вільнянської районної ради про надання делегованих повноважень Вільнянській районній державній адміністрації Запорізькій області на підставі ст.44 Закону України «Про органи місцевого самоврядування в Україні» в окремих пунктах або в цілому.
5. Звернутися до правоохоронних органів з заявою про злочин вчинений посадовими особами Вільнянської районної державної адміністрації Запорізької області, які готували проект розпорядження №377 від 10.08.2018 року і затверджували його.
6. У разі незадоволення вимоги про скасування незаконного розпорядження №377 від 10.08.2018 року оскаржити його до суду у спосіб встановлений діючим законодавством України.
7. Нагадуємо, що відповідно до ст.5 Конституції України єдиним джерелом влади в Україні є її НАРОД. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування. Ніхто не може узурпувати державну владу.