Ініціативна робоча комісія у с. Зелене, Вільнянського району, Запорізької області

Україна 2017, смт Просяна
25.06.2017
Зустріч членів робочої ініціативної групи з мешканцями сіл Вільнянського району
26.06.2017

Після подій, які мали місце 31 березня під будівлею Вільнянської районної адміністрації, активність, щодо побудови Біляївського збагачувального комбінату зменшилась.
Але на початку червня по місту та навколишнім селам почали з’являтись агітаційні матеріали та підпільна газета «Вільнянський каолін», в яких позитивно описується питання розміщення кар’єру.
Нав’язується думка про невідворотність появи фабрики по збагаченню та переробці каоліну, восени 2017 року.
17 та 18 червня 2017 року робочою ініціативною комісією по протидії розміщення каолінового кар’єру, проведено зустрічі у ряді сіл Павлівської сільської ради: Зелене, Роздолля, Значкове та Резедівка. з питання: заборона розміщення кар‘єру та гірничозбагачувального комбінату на території Павлівської сільради.
Під час зустрічей всі жителі висловлювали консолідовану думку проти каолінового дива, офшорних фірм, їх незаконних дій. Адже всі розуміють, що жителям просто задурюють мізки обіцяючи рай на землі. Всі роки громаду грабували, нехтували її думкою, тепер хочуть відібрати наше мирне життя, забрати здоров’я та життя наше та наших дітей.
Віремо, що вільнянці, які ЗАВЖДИ славилися своєю працездатністю і дбайливістю, ЗМОЖУТЬ запобігти подальшому руйнуванню найсвятішого – рідної землі.
Треба тільки СЕРЦЕМ пам’ятати, що МИ – одна славна РОДИНА і земля Вільнянщини у нас, як і мати, на всіх ОДНА!