Інформація про нещодавню спробу бурових робіт на земельній ділянці біля села Зелене

Казок уже на збірку стане…
31.05.2018
14.06.2018 БЗК знову спробував розпочати незаконне будівництво збагачувальної фабрики на території Павлівської ОТГ
18.06.2018
Шановні жителі Вільнянщини, доводимо до Вашого відома інформацію про нещодавню спробу бурових робіт на земельній ділянці біля села Зелене.
Замовником звісно ж виявились «старі знайомі» – ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат». Вочевидь плани (які саме плани, спробуємо розібратись нижче) були секретними, адже представники замовника навіть не спробували отримати погоджувальні документи на вказані роботи, та не були присутні безпосередньо при їх реалізації. Виконавцем запланованих бурових робіт є ДП «Укр НДІІНТВ», Запорізька філія, директор Сахно В.І.
Тепер по суті: 08.06.2018 приблизно об 11 годині небайдужий житель села Зелене виявив бурову установку на базі вантажного автомобіля, посеред земельної ділянки оточеної зеленими насадженнями з усіх боків, у процесі підготовки до бурових робіт. Через гострий суспільний інтерес по вказаній території до об’єкту одразу почали підходити місцеві жителі, прибули представники громади, депутати Павлівської ОТГ, правоохоронні органи, голова Вільнянської РДА, голова УТМР та ін. На поставлені запитання стосовно підстав та мети перебування, представником виконавця надані схематичні та картографічні матеріали з технічного завдання від ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат».

Як видно на фото, та зі слів представника виконавця, підприємство отримало завдання на проведення робіт, що пов’язані з будівництвом фабрики.
Про соціальну напругу та відсутність повного пакету дозвільних документів, зокрема й затвердженого детального плану території, виконавці не знали (з їхніх слів). Після нетривалої ввічливої розмови вони покинули територію.
Здавалося б історія простенька, «нічого такого»… Ну, може трішки зухвало…
На нашу думку, така «спецоперація» від ТОВ «БЗК» організована для досягнення однієї, або декількох основних цілей:
1. Перевірити громаду на швидкість реакції, послаблення інтересу до проблеми розміщення кар’єру та фабрики, байдужість тощо;
2. Розпочати будівництво незважаючи на думку громади та відсутність дозвільних документів, всупереч чинному законодавству.
Стосовно першого – громада зібралась миттєво, навіть у робочий день.
Стосовно другого – позиція громади про недоцільність розміщення кар’єру та збагачувальної фабрики залишається незмінною.