Про нашу спільну локальну перемогу

«ОВД» по БеЗеКівськи: нікчемний звіт і шоу на трієчку…
18.02.2019
Голова райдержадміністрації Дмитро Іванов прозвітував перед громадою Вільнянського району за 2018 рік
25.02.2019

Шановна громада Вільнянського району!

Повідомляю Вам про нашу спільну локальну перемогу: 19.02.2019 року фахівці з Міністерства екології та природних ресурсів визнали, що Звіт з оцінки впливу на довкілля ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат» НЕ ВІДПОВІДАЄ вимогам чинного природоохоронного законодавства. Не допомогли псевдоінвесторам ні проплачені Дніпропетровські «експерти», ні куплені за 150 гривень жителі Вільнянська, ні лобізм з боку обласних чиновників на чолі з губернатором… Загалом, можна стверджувати про недоцільність планованої діяльності, адже невідповідності зафіксовані в основних пунктах Звіту!
ЩО ЦЕ ОЗНАЧАЄ ДЛЯ ГРОМАДИ:
1. Фахівці з Мінприроди, м. Київ, як не дивно, переживають за громаду Вільнянського району куди більше ніж окремі продажні депутати Павлівської ОТГ (включно з головою та секретарем) та делеговані з Обл. адміністрації районні чиновники;
2. Спростування «нав’язливої думки» від представників ТОВ «БЗК» про «недолугість» активістів, а відтак і руйнування теорії про всемогутність псевдоінвесторів;
3. Шанс на розв’язання «каолінової кризи» в інтересах громади, а не можновладців;
4. Виграний час: від чотирьох місяців – до пів року на повторну процедуру.
ЩО ДАЛІ?
Будемо відверті – надії на те, що представники ТОВ «БЗК» приймуть вердикт фахівців та залишать Вільнянський район у спокої – не має! Ні, не тому, що вони не довіряють працівникам Мінприроди, бо ж це головний орган в Країні, відповідальний за дотримання природоохоронного законодавства. Все простіше: дуже багато роздарили псевдодобродії тонометрів, ноутбуків, тенісних столів… а скільки заборів встановили, будматеріалів та дров завезли мешканцям… Загалом – дуже «потратились» під гаслом соціальної допомоги і тепер будуть намагатись «відбити» кошти за будь-яку ціну! Екологія та здоров’я жителів тут, звісно – не аргумент!
РЕЗОЛЮЦІЯ:
Боротьба за майбутнє краю ПРОДОВЖУЄТЬСЯ! Навіть попри те, що деякі жителі зневірились, ба навіть продаються за кілька гривень, попри тиск з області, байдужість на всіх рівнях влади.
РІШЕННЯ центрального органу влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони навколишнього природного середовища МАЄ ОСТАТОЧНО ПЕРЕКОНАТИ ВСІХ ЖИТЕЛІВ У НЕБЕЗПЕЦІ ВІД РОЗРОБКИ КАОЛІНІВ у безпосередній близькості до населених пунктів Вільнянського району.
ГРОМАДА ВІЛЬНЯНСЬКОГО РАЙОНУ БЕЗМЕЖНО ВДЯЧНА ФАХІВЦЯМ МІНПРИРОДИ ЗА КВАЛІФІКОВАНИЙ РОЗГЛЯД ТА ВРАХУВАННЯ ДУМКИ ЖИТЕЛІВ.