Павлівський патріот чи звичайний корупціонер?!!

Фальшували документи, суди купували… лишень «острів» у кар’єрі не запланували!
28.06.2020
Звернення від ГО ВОЛЬТЕРРА
09.10.2020
Випуск «Дніпровських вогнів» минулої суботи справив на багатьох читачів незабутні враження – від сміху до сліз та огиди… Причиною тому стало «відверте інтерв’ю» голови Павлівської ОТГ Анатолія Васильовича Клименка на цілу сторінку з основним меседжем: «я найчесніший патріот своєї громади, але мені заважає купка вільнянських активістів». Не те щоб пан Клименко перший раз замовив брехливу статтю про своє геройство, але в цій – показник цинізму зашкалив. Проігнорувати цей матеріал і не відповісти було неможливо, тому просимо всіх небайдужих уважно прочитати та проаналізувати описане нижче, аби не поповнити список ошуканих недостовірною інформацією, тим паче напередодні місцевих виборів.
Надрукована похвальна ода пану Клименку аж пашить замовністю…
Якби інтерв’ю брав неупереджений журналіст, то виглядало б це приблизно так:
– «Чому ви провели 4 місяці в Одеському слідчому ізоляторі, які причини вашого арешту?»;
– «Чи не «міфічні противники» змусили вас давати хабара Одеському військовому прокурору?»;
– «Як вам вдається всупереч чинному законодавству обіймати посаду голови ОТГ, перебуваючи у державному реєстрі корупціонерів?»;
– «Поясніть «роздачу» сотень гектарів земель у власність собі, своїм родичам, «ручним депутатам» та їх близьким»?;
– «Чому депутати та секретар вашої ОТГ постійно порушують законодавство , зокрема приймають сесійні рішення без кворуму?»… ну і тому подібні.
Самі по собі перелічені питання ставлять під сумнів кришталеву чесність посадовця, а от відповіді на основні з них читачів шокують точно.
Отже, Анатолій Васильович Клименко – людина, яка позиціонує себе як патріота України чомусь потрапив в Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення (https://corruptinfo.nazk.gov.ua/)! В цьому може пересвідчитись кожен громадянин, вчинивши елементарні пошукові дії з особистого комп’ютеру або телефону.
І тут у читачів виникає слушне питання, то як же пан Клименко опинився у ганебному корупційному списку? Може це знову підступи осіб, яких не влаштовувала політика пана Клименка, спрямована на самостійність Павлівської громади, а може це помилка. А може закиди про іншого Клименка, бо у багатьох складається таке враження, що над цим прізвищем нависло якесь прокляття, адже із судових реєстрів та інших відкритих і офіційних джерел ми дізналися про біду, яка спіткала ще одного Клименка, але вже Костянтина Віталійовича, також уродженця м. Вільнянська і також патріота України, який за контрактом проходив навчання в Національному університеті «Одеська Морська Академія», а може і зараз навчається… І в той самий час скоїв низку непритаманних для військовослужбовця вчинків, а саме: спільно з групою осіб із застосуванням насильства, погрожуючи вбивством, примусив громадянина (з етичних міркувань не називаємо його прізвище), копати собі яму, при цьому вимагаючи від нещасного гроші у розмірі 3000 грн., періодично пострілюючи над його головою з пістолету. Коли це все стало відомо правоохоронним органам, по місту його проживання було проведено обшук, під час якого виявлено тротилову шашку, вогнепальну зброю, бойові гранати, документи сторонніх осіб, валюту та розписки (за матеріалами кримінальної справи).
З приводу цього у нас виникає запитання до пана Клименка: чи не доводиться йому часом родичем Клименко Костянтин Віталійович 1996 року народження, який проходить навчання в НУ «Одеська Морська Академія» за спеціальністю виховна та психологічна служба на посаді штурмана- вихователя у військовому званні старшина? Бо вивчивши матеріали зазначеної кримінальної справи, нам стало відомо, як зле вчинила доля з Клименком, але вже Анатолієм.
Так, дізнавшись про те лихо, яке спіткало його родича, він не роздумуючи кинувся рятувати племінника і для цього обрав, на нашу думку, не зовсім правильний шлях, а саме «витрусивши з панчохи свої останні заощадження» в сумі 5 тисяч доларів США він без особливих вагань сумлінності терміново вирушив до м. Одеса, де не дивлячись на протиправний характер своїх дій, заніс до кабінету заступника військового прокурора Одеського гарнізону Південного регіону України Глумакова А.С. хабара. Чи розмір хабара не відповідав рангу посадовця, чи посадовець виявився на диво чесною людиною і не лише проігнорував прохання Клименка-старшого відпустити невдаху-племінника за винагороду, а й побачив у діях нашого героя ознаки злочину, передбачені ст. 369 ККУ (дача хабара службовій особі). В результаті чого голова Павлівської ОТГ опинився за гратами, де просидів більше 4 місяців, визнав свою провину, домовившись зі слідством, отримав судимість та вийшов на волю.
Хотілося б ще зазначити, що всьому цьому передувало внесення за нього грошової застави у 800 тисяч гривень, левову частину якої надано особою, невідомою нікому не тільки у Павлівській ОТГ, але й у Запоріжжі – 30-річною одеситкою Савічевою Наталією Миколаївною! І що дивно в цій ситуації, що сама Савічева на сьогоднішній день внесена до Єдиного реєстру боржників. В чому також дуже легко переконатися за допомогою Інтернету.
Такий детальний опис події необхідний для подальшого розуміння ситуації, що склалася, а саме – глибинних зв’язків родини Клименко та псевдоінвесторів (ТОВ «БЗК») з тієї ж таки Одеси. Як потрапив Клименко за грати – зрозуміло, а от яким чином і хто його «відмазував» від неминучого ув’язнення на тривалий термін – цікаво. Нам про це повідала, не повірите, особисто дружина Павлівського корупціонера пані Юлія в усній розмові на порозі сільської ради: де емоційно просила всіх активістів зупинитись та дати відкрити каоліновий кар’єр, бо інакше чоловіка не випустять, а діти ж без батька…!
Якщо вже родина Клименків, з їхніх слів, така патріотична та безмежно віддана Павлівській громаді, хотілося б, щоб пані Юлія переймалася проблемами не лише своїх дітей, але й думала про здоров’я всіх дітей, яким доведеться в результаті відкриття кар’єру жити в бруді та радіації.
Окремо слід зазначити про досягнення пана Клименка під час управління громадою. На превеликий жаль із всього, що було сказано Клименком в інтерв’ю минулого випуску «Дніпровських вогнів» правда лише те, що він в першу чергу несе відповідальність за свою родину, дітей, батьків. І ми думаємо, що на першому плані у нього не добробут громади, а матеріальні статки власні та добробут своєї родини. Про це свідчить та низка кримінальних справ, які на сьогодні розслідуються правоохоронними органами різних рівнів. І одне з них порушено з приводу розкрадання коштів громади при будівництві котельні для будинку культури в с. Нововасилівка. На 2,5 мільйонів гривень замовлено робіт фірмі, що на той час була фігурантом ряду проваджень, тобто – заздалегідь сумнівним підрядникам. Але це не зупинило Клименка розпочинати з ними співпрацю. Не зупинило його і те, що директор цієї фірми Рязанцев А.С. являвся фігурантом справи, порушеної з приводу зберігання наркотичних засобів. І як результат те, що могло коштувати 500 тисяч грн. обійшлося громаді у 2,5 млн. гривень. Чи можна було ці кошти використати по іншому? Звичайно, так! Наприклад для водозабезпечення ввірених в управління Клименка сіл Павлівської громади.
Стосовно ТОВ «БЗК», інакше як кримінальний роман, цю історію не назвеш. Тут і підкуп на найвищому державному рівні, і залякування власників земельних паїв, які мусили за безцінь продати свою землю під «суспільні» потреби (яких насправді і близько не було), і безсовісне розкрадання земель громади, в якій вчителі, лікарі, заслужені пенсіонери, люди, що пропрацювали все життя на державу, залишилися без землі. Зате чималенькі шматки отримали ті, хто потрапив до корита, яке зветься Виконком Павлівської сільради: депутати, секретарі, а також їх родичі розтягнули всю землю. Невідомі люди з інших областей отримали земельні ділянки, які по праву заслужили воїни АТО, що живуть на території Вільнянського району. І цікаво, що передані ділянки одразу стали власністю БЗК. Понад 460 га незаконно, без згоди землевласників «подаровано» у якості гірничого відводу для ТОВ «БЗК», з яких 400 га це власність людей, за яку їм ще доведеться боротися.
Важко уявити простим людям, що усміхнена, приємна на перший погляд людина заради особистої наживи готова відкинути розвиток їхньої громади назад на десятиліття. І саме ці люди вирішуватимуть свою долю на наступні 5 років. І дуже цікаво, що вони оберуть: сталий розвиток громади чи безбідне життя родини Клименко за рахунок цієї громади.
Документи, на підставі яких готувалася дана стаття передані до редакції газети «Дніпровські вогні»:
1.Вирок Приморського районного суду м. Одеса.
2. Витяг з єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційне або пов’язане з корупцією правопорушення.
3. Повідомлення з офіційної сторінки ГПУ.
4. Ухвали суду.
5. Витяг з Єдиного реєстру боржників.
6. Декларація про майновий стан і доходи Клименко Ю.В.
П.С. Так навіщо пан Клименко так себе розхвалив у попередньому інтерв’ю, розуміючи, що про його «пригоди» знає чи не кожен житель довколишніх сіл Павлівської ОТГ? Відповідь очевидна – місцеві вибори, а точніше ставка на новоприбулих та необізнаних жителів с. Солоне, які нещодавно стали частиною Павлівської ОТГ та ще не зрозуміли що за людина прагне ними управляти. Вочевидь, саме на цих 900 осіб (25% загальної кількості виборців) і розрахована казка про найкращого, найчеснішого та безальтернативного голову ОТГ.