Невже й Гарант бажає каоліну..?

Увага!
26.07.2018
Доповідь ініціативної комісії на сесії Вільнянської районної ради
01.08.2018
Невже Гарант «благословив» прагнення керівників ТОВ «БЗК» добувати каолін на околиці Вільнянська? Невже Йому байдужі життя десятків тисяч мешканців? Такі думки міцно втислися у голови більшості жителів нашого району по обіді 20 липня, коли стало відомо про особистий наказ Президента звільнити голову Вільнянської РДА – Руденка Олександра Андрійовича. Звільнити по статті, за те, що посмів не виконати вказівки губернатора, не підписав проектну документацію, не допустив незаконного початку будівництва кар’єру та фабрики. Якщо узагальнити, то вбачається одна єдина причина звільнення – за те, що підтримав громаду, а не чиновників та бізнесменів. А хіба ж так можна з господарями життя? Покарали, як і обіцяли – руками Президента.
Дуже хочеться сподіватись, що голова держави просто не розібрався у ситуації, довірився хабарникам та зрадникам… Просто помилився… У тому, що звільнення було помилкою дуже просто переконатися будь-кому після ознайомлення з наступними фактами. Поданий на затвердження детальний план території ТОВ «БЗК», або документ через незатвердження якого Руденко лишився посади, абсолютно не відповідав сучасним екологічним вимогам, цільовому призначенню, місцями навіть здоровому глузду. Цьому підтвердженням є результати проведених двох громадських слухань та рішення погоджувальної комісії про недоцільність розміщення подібних об’єктів у безпосередній близькості до населених пунктів. Основними неузгодженими питаннями були саме екологічні ризики від планованої діяльності. Проте керівництво ТОВ «БЗК» вперто відмовлялося проводити процедуру з оцінки впливу на довкілля, висновок якої є необхідним документом перед затвердженням планованої діяльності. (згідно ЗУ «Про ОВД»). Виходить голову РДА змушували (у тому числі і через суд) затвердити ДПТ без повного пакету документів і, відповідно, порушити Закон. За день до звільнення ТОВ «БЗК» подало в газету «МИГ» оголошення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля і автоматично підтвердило той факт, що їх виробництво становить підвищену екологічну небезпеку з тяжкими наслідками для оточуючого середовища та здоров’я людини. Виходить, що Руденко був правий і мав усі законні підстави не підписувати проектну документацію. Але то уже нікого не цікавить, окрім псевдожурналіста-повії та кількох зрадників, які плескають у долоні та кричать «БЗК, ПРОХОД ОТКРЫТ». Зарано радієте, панове, бо «Проход» може відкрити виключно громада, а в ній запроданців, слава богу, одиниці.
Ситуація, що сталася передбачувана і нами, і депутатами, і Олександром Руденком особисто. Впевнені, що такі вчинки «добродіїв» за підтримки чиновників та високопосадовців ще більше переконають громаду у необхідності боротьби за своє майбутнє.
Стосовно ж голови РДА, висловлюємо щиру вдячність від себе особисто та від імені громади Вільнянського району за те, що понад півтора року разом з простими мешканцями боровся за правду і не здався. Сподіваємось, що Олександр Андрійович, ще має моральні сили боротися і подасть апеляцію на незаконне звільнення, а ми його підтримаємо.