Масштабні радіологічні дослідження під грифом «ВАЖЛИВО»

16.10.2018 року голова Запорізької ОДА Бриль К.І. відвідав Вільнянськ
18.10.2018
Голові Вільнянської РДА Іванов Д.Ю. щодо відбору проб
05.11.2018

Шановні мешканці!

Повідомляємо Вам про ситуацію, що виникла з Павлівською ОТГ в контексті можливого розміщення кар’єру та збагачувальної фабрики. Нещодавно на сайті Павлівської сільради з грифом «ВАЖЛИВО» були розміщені матеріали від ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат» про масштабні радіологічні дослідження. Основний меседж – повна безпека у тому числі й радіаційна від видобутку каолінів і не тільки.
Одразу ж після цього ГО «ВОЛЬТЕРРА» надала голові Павлівської ОТГ інформацію (див. нижче) про відібрані проби води у криницях сіл Зелене та Роздолля, де суттєво перевищені показники рівнів альфа-радіоактивності. З невідомих нам причин наданий матеріал не оприлюднюють на сайті.
Нижче пропонуємо ознайомитись з протоколами ОЛЦ МОЗ України з зафіксованими перевищеннями до 9,2 разів.
Окрім цього повідомляємо, що через постійні маніпуляції від керівництва ТОВ «БЗК», та у зв’язку з тим, що ними розповсюджується інформація про те, що проби відбирались з «міфічного» вільнянського раіоактивного заводу, ми особисто доставили зразки проб води з криниці с. Зелене до ЦРЕМ, м. Жовті Води (організацію, якій замовляли дослідження ТОВ «БЗК»). Нижче надаємо протокол з зафіксованими перевищеннями у 12,6 разів.
А тепер питання:
Чому сільський голова Клименко А.В. ігнорує фактичну радіаційну небезпеку та не доводить до відома жителів та депутатів про неї, натомість нулі від ТОВ «БЗК» поспішив оприлюднити на сайті?