В усьому винен Кривохатько..? АБО ФАКТИ ЗАЛИШАЮТЬСЯ ФАКТАМИ.

Вільнянський каолін: зміна тактики
16.03.2018
Благородна мета: труднощі реалізації…
28.04.2018
В останніх публікаціях псевдогазети «Вільнянський каолін» керівництво ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат» визначилось з головним антигероєм Вільнянщини. «Лауреатом» став В.В. Кривохатько, який на думку інвесторів гальмує розвиток Вільнянського району, нищить землі, недоплачує в державний бюджет, «краде» гроші з населення та навіть сам планує у майбутньому видобувати каолін. Звинуватили народного депутата й у «створенні» ініціативної комісії та тиску на владу району. До слова, саме голова РДА Руденко О.А. посів почесне друге місце у «рейтингу ворогів громади», та про це трохи згодом.
Наразі, спробуємо розібратись чому інвестори зробили ставку на поливання брудом відомих людей та відмовились від попередньої практики звинувачення у всьому простих мешканців або «дурнів» з освітою на рівні трьох років, психічно хворих та місцями неадекватних.
Відповідь очевидна: ну не могли «дурні» організувати громадські слухання, проаналізувати проектну документацію та виявити суттєві недоліки в ній! Принаймні безкоштовно не могли… А отже, Кривохатько організував злочинну групу, яка довела недоцільність та небезпеку розміщення кар’єру та фабрики за наданою проектною документацією. Окрім цього «найманці» ще й виявили наміри інвесторів видовбувати та збагачувати «смачні» метали на кшталт ТИТАНУ та ЦИРКОНІЮ під прикриттям безпечної глини. Стосовно титано-цирконієвих руд керівництву «БЗК» навіть довелося виправдовуватись перед громадою, буцім то Вони! (дивно, що не Кривохатько) помилилися в детальному плані та нічого окрім каоліну добувати не збираються. Чому ж тоді не відкликаний позов до суду з вимогою примусово підписати проектну документацію з вказаними недоліками? Мабуть суддів купити дешевше ніж відмовитись від майбутнього збагачення?
Аналізуючи останні інформаційні напади стає зрозуміло, що «добродії» намагаються відвести увагу від недоліків своєї програми на окремих осіб та їхні вчинки. Попри такі намагання, факти залишаються фактами:
– проектна документація ТОВ «БЗК» не відповідає вимогам чинного законодавства України, що підтверджено результатами роботи погоджувальної комісії;
– ініціативна комісія обрана громадою, а не створена Кривохатьком, проводить діяльність виключно в інтересах громади та не спонсується жодною особою;
– думка громади лишається незмінною стосовно недоцільності видобутку та збагачення каолінів у безпосередній близькості до населених пунктів.
Тепер повернемось до ключової теми в кольорових псевдогазетах, а саме намірів Кривохатька «вигнати» інвесторів з Вільнянського краю та видобувати каолін самостійно, для власного збагачення. Так от вам відповідь панове: якщо такий сценарій буде мати місце, то Вадим Вікторович (або будь хто інший) отримає такий самий результат як ТОВ «БЗК» та буде змушений дослухатися думки громади.
Стосовно народного депутата та влади району – всі вони місцеві жителі та у разі протиправних дій будуть особисто відповідати перед громадою.
А от ключова особа ТОВ «БЗК» – інвестор Вотінцев Олександр Володимирович в інтернет мережі зафіксований як податковий махінатор, в чому будь-хто може переконатися (достатньо ввести ПІП, або http://blog.i.ua/user/6346329/1357999/). А тепер запитайте себе, якщо в Одесі довели провину Вотінцева стосовно ухилення та мінімізації податків, то яка вірогідність того, що інвестор «засипле» останніми звичайну сільську громаду у Вільнянському районі? Запитання риторичне…
Впевнені, що брехня ТОВ «БЗК», підкуп окремих осіб, тиск Запорізької ОДА, політичні моменти не здатні змінити виваженої думки громади.