Відповідь на коментар офіційного представника ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат» пана Гордієнко Олександра

Звернення до Павлівської ОТГ від 27.04.2021 року
28.04.2021
Афера державного масштабу від “БЗК” зі “знецінення ґрунтів на папері”
13.05.2021
Відповідь на коментар офіційного представника ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат» пана Гордієнко Олександра.
1. Агрохімічні паспорти не можуть бути підставою для зміни або встановлення агро-виробничої групи ґрунтів. (відповідь ДУ «Держгрунтохорона» надається). Для цього якраз таки необхідні якісні фізико-хімічні дослідження ґрунтового профілю, які вперше були проведені 01.04.2021 року. Ваші ж колеги для того аби обійти процедуру законного вилучення земельних ділянок через погодження з ВРУ, замовили виготовлення зазначених вами паспортів НА ОСНОВІ, ОЧЕВИДНО, СФАЛЬШОВАНОГО ЗВІТУ від 13.02.2017 року (передостанній абзац відповіді ДУ «Держгрунтохорона»), згідно якого 27 січня 2017 року при мінус 14 градусів морозу, начебто приїздив якийсь фахівець Київського інституту землеустрою, поглянув на поле… і (УВАГА!) – НЕ ПОБАЧИВ ОСОБЛИВО-ЦІННИХ ГРУНТІВ!
2. ГО “ВОЛЬТЕРРА”, з ваших слів «заказала» дослідження в Харківському інституті, тому, що Національний науковий центр «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» це головна установа України при Національній Академії аграрних наук, фахівці якої спеціалізуються саме на визначенні цінності ґрунтів та віднесення останніх до тієї чи іншої агровиробничої групи (у даному випадку шифр агровиробничої групи 59л – особливо-цінні ґрунти загально-державного значення!);
3. Проведені дослідження оформлені двома звітами про науково-дослідну роботу та трьома довідками. Про який «какой-то реферат студентов Харьковского института» іде мова – не зрозуміло! Щось наплутали???
4. Про які з ваших слів роботи «на нычку» ідеться, якщо дослідження замовлені законним землевласником на своїй земельній ділянці та ГО «ВОЛЬТЕРРА» на земельних ділянках держ. Власності? Про проведення вказаних робіт представники останньої відкрито заявляли на створеній головою Запорізької ОДА комісії з вивчення проблемних питань реалізації інвестиційного проекту ТОВ «БЗК». Може ви просто не були в курсі – запитайте у своїх колег по бізнесу.
І на останок ГО «ВОЛЬТЕРРА» вивчала і буде вивчати всі проблемні питання, а особливо екологічні та радіаційні, а також буде позиватися до судів, знову ж таки, вибачайте, «без вашого дозволу», або по вашому «на нычку».